Teksten van Villa Soleilmont

Villa Soleilmont ()

Villa gesigneerd "M. HAEGEBAERT" (De Haan) uit de jaren 1930, stilistisch teruggaand op de Anglo-Normandische stijl. Typische volumewerking met geknikt schilddak doorbroken door puntgevel met pseudovakwerk en driezijdige erker, dakkapellen en met luifels. Combinatie van baksteenbouw en witte delen. Lichte art-deco-inslag bij uitwerking van omlopende loggia, zie afgeschuinde bovenhoeken. Schrijnwerk met kleine roedeverdelingen.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Villa Soleilmont ()

Villa gesigneerd M. Haegebaert (De Haan) uit de jaren 1930. Eén bouwlaag met souterrain. Geknikt schilddak doorbroken door puntgevel met pseudo-vakwerk en driezijdige erker. Lichte Art-deco-inslag bij uitwerking van omlopende loggia zie afgeschuinde bovenhoeken.

Auteurs:  Huys, Martine