Villa ()

Villa vermoedelijk uit de interbellumperiode, gesigneerd architect "LÉON IDE" (De Haan) in een regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Wit beschilderde baksteenbouw onder steile, pannen bedaking met dakvensters. Kenmerken uit de landelijke architectuur zie steunberen, ontlastingsbogen met open voeg. Schrijnwerk met kleine roedeverdelingen en luiken. Omgevende tuin met laaag wit beschilderd, bakstenen muurtje en achterliggende haag; houten poortjes.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Privé-archief Yolande Ide.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Villa's ()

Nummers 30 en 32, villa's in analoge bouwtrant respectievelijk gesigneerd architect L. Ide (De Haan) en M. Driesmans (Knokke-Zoute).

Auteurs:  Huys, Martine