Teksten van Villa Rêve d'Enfant

Villa Rêve d'Enfant ()

Villa naar ontwerp van architect Gustave Carlier (Brussel) van 1930 gebouwd in de regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Beraapt en witbeschilderd gevelparement onder pannen schild- en afgewolfde zadeldaken. Overdekt terras. Rechthoekige en beluikte vensteropeningen met kleine roedeverdeling (deels vernieuwd); korfboogvormige garagepoort waarboven druiplijstje. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "tuiles Pottelberg". Tuintje afgescheiden door lage witbeschilderde, bakstenen muurtje, afgewisseld door ranke pijlertjes met pannen ezelsrugje en haag; houten poorten.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1930/14.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Villa ()

Villa naar ontwerp van architect Gustave Carlier (Brussel) van 1930. Een bouwlaag onder schild- en afgewolfde zadeldaken. Beraapt en witbeschilderd gevelparement. Overdekt terras. Rechthoekige en beluikte vensteropeningen met kleine roedeverdeling; korfboogvormige garagepoort waarboven druiplijstje.

Auteurs:  Huys, Martine