Viergezinswoning

Beschrijving

Viergezinswoning zogenaamd "Zomerrust", zonder naam, "Alcha" en "Chiquita". Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Viergezinswoning van circa 1930. Baksteenbouw bestaande uit verhoogde begane grond onder wisselend dakenspel onder meer kort overstekend zadeldak. Diverse gevelparementen met onder meer loggia's, erkers met bekronende balkons. Bewaard houtwerk op nummer 12 met balkonleuningen, beluikte vensters kleine roedeverdeling en rolluikkasten.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.