Villa op hoek bij Vondellaan

Beschrijving

Villa, thans hotel "Chant d'Oiseaux". Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Cottagevilla naar ontwerp van architect Gustave Carlier (Brussel) uit 1927, licht gewijzigd in 1929. Villa op verhoogde begane grond onder pannen zadel- en schilddaken. Typisch materiaalgebruik van baksteen met gecementeerde delen. Risalieten met overkragende topgevel op schoorstukken waarin pseudo-vakwerk. Rechthoekige vensteropeningen met kleine roedeverdeling; rondboogdeur in toegangsportaaltje onder afgewolfd zadeldakje.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1927/12, 1929/24.