Teksten van Hotel Chant d'Oiseaux

Hotel Chant d'Oiseaux ()

Villa, thans hotel "Chant d'Oiseaux".

Cottagevilla naar ontwerp van architect Gustave Carlier (Brussel) uit 1927, licht gewijzigd in 1929. Villa op verhoogde begane grond onder pannen zadel- en schilddaken. Typisch materiaalgebruik van baksteen met gecementeerde delen. Risalieten met overkragende topgevel op schoorstukken waarin pseudo-vakwerk. Rechthoekige vensteropeningen met kleine roedeverdeling; rondboogdeur in toegangsportaaltje onder afgewolfd zadeldakje.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1927/12, 1929/24.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Hoekgebouw bij Vondellaan ()

Hoekgebouw bij Vondellaan naar ontwerp van architect Gustave Carlier (Brussel) uit 1927. Vervallen villa van twee bouwlagen op verhoogde begane grond onder zadel- en schilddaken. Gevelparement nagenoeg volledig begroeid met klimop. Risalieten met overkragende topgevel op schoorstukken waarin pseudo-vakwerk. Rechthoekige vensteropeningen met kleine roedeverdeling; rondboogdeur in toegangsportaaltje onder afgewolfd zadeldakje.

• Gemeentearchief De Haan, bouwaanvragen 1927, nummer A12.

Auteurs:  Huys, Martine