Teksten van Cottagevilla Les Ondes

Villa ()

Ruime villa met dubbele ondergrondse garage uit het einde van de jaren 1920, geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl. Typerende volumewerking onder wisselend, pannen dakenspel. Natuur- en bakstenen onderbouw en witbeschilderde, beraapte bovenverdieping met onder meer pseudo-vakwerk. Overhoekse erker met pagodebekroning (leien). Schrijnwerk met kleine roedeverdelingen in de bovenlichten. Omgevende tuin met bakstenen hekpijlers en haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Cottage ()

Lage, ruime cottage uit het einde van de jaren 1920. Wisselend dakenspel. Natuurstenen onderbouw. Witbeschilderde en beraapte bovenverdieping met onder meer pseudo-vakwerk. Typerende overhoekse erker met pagodebekroning (leien).

Auteurs:  Huys, Martine