Teksten van Dubbelvilla Les abeilles en La ruche

Dubbelvilla Les abeilles en La ruche ()

Tweegezinswoning gebouwd volgens spiegelbeeldschema vermoedelijk van de jaren 1925 naar ontwerp van architect Léon Ide (De Haan). Voorheen niet beschilderde baksteen op gepikte plint. Twee puntgevels met afgewolfde top. Rechthoekige vensteropeningen met kleine roedeverdeling onder meer voor de typerende erkers. Omlopende tuin met halfhoge haag.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, s.d.
  • Privé-archief Yolande Ide.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Tweegezinswoning ()

Lage tweegezinswoning van de jaren 1925 en volgende, naar ontwerp van architect Léon Ide, aansluitend bij het Engelse cottagemodel. Voorheen niet beschilderde baksteen op gepikte plint. Spiegelbeeldschema. Twee puntgevels met afgesnuitte top. Rechthoekige vensteropeningen met kleine roedeverdeling onder meer voor typerende erkers.

• YDE I., Privé-archief.

Auteurs:  Huys, Martine