Teksten van Villa Zilvermeeuw

Villa Zilvermeeuw ()

Villa zogenaamd "Zilvermeeuw" zie opschrift en bas-reliëf.

Ruime, bruin bakstenen villa van 1936, gesigneerd architect "LÉON IDE" (De Haan). Licht modernistische volumewerking met scherp, pannen zadeldak doorbroken door monumentale schoorsteen, ronde erker, rechte luifels en afgeronde penanten. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "Blauwe verniste pannen, parementbrieken, hout-schrijnwerk". Omgevende tuin met lage bakstenen afsluiting, overgroeid door achterliggende haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1936/344.
  • DELETANG M., Le Coq-sur-mer sous le signe de Léon Ide, in Bâtir, juli 1938, nummer 68, p. 320.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Zogenaamd "Zilvermeeuw" zie opschrift en bas-reliëf. Ruime bakstenen villa van 1936, gesigneerd architect L. Ide (De Haan). Getypeerd door scherp zadeldak, ronde erker, rechte luifels en afgeronde penanten. Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen 1936, nummer 344.

Auteurs:  Huys, Martine