Cottagevilla's Rusthuisje en Zonnebloempje

Beschrijving

Cottagewoningen tussen Van Eycklaan en Tramlijn-Oost, volgens een bouwplan van 1925 naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan). Tramlijn-Oost nummer 1, zogenaamd "Rusthuisje" en Van Eycklaan nummer 5 zogenaamd "Zonnebloempje".

Lage woningen onder zadeldak, met typerend materiaalgebruik zijnde gecementeerde en beschilderde plint waarboven baksteen gevelparement met typerende topgevels met pseudo-vakwerk. Tramlijn-Oost nummer 1 afgewerkt met later toegevoegd gevelbreed balkon ter hoogte van de eerste verdieping.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1925/35.