Teksten van Residence Rembrandt

Residence Rembrandt ()

Meergezinswoning "Residence Rembrandt".

Groot asymmetrisch gebouw, ontworpen circa 1930 naar ontwerp van architect "A. LAENEN / ARCHITECTE/ COQ S/M" en geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl. Twee bouwlagen onder wisselend dakenspel onder meer met afgesnuite topgevels en dakkapellen. Plint met natuurstenen blokken waarboven gele baksteenbouw afgewisseld door middel van met schijnvoegen gecementeerde en beschilderde vlakken. Zowel Normandische (zie pseudo-vakwerk, dakkapellen) als art-decogetinte (zie arcade van loggia, trappengaanderij en consoles van overkragende muurpartijen) stijlelementen. Rechthoekige en korfboogvormige muuropeningen.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Groot asymmetrisch gebouw, circa 1930 naar ontwerp van architect Antoine Laenen (De Haan). Twee bouwlagen onder wisselend dakenspel onder meer met afgesnuite topgevels en dakkapellen. Plint met natuurstenen blokken waarboven gele baksteenbouw afgewisseld door middel van met schijnvoegen gecementeerde en beschilderde vlakken. Zowel Normandische (zie pseudo-vakwerk, dakkapellen) als art-deco- (zie arcade van loggia trappengaanderij en consoles van overkragende muurpartijen) stijlelementen. Rechthoekige en korfboogvormige muuropeningen.

Auteurs:  Huys, Martine