Teksten van Dubbelvilla Chante le coq

Dubbelvilla Chante le coq ()

Dubbelvilla zogenaamd "Chante le coq".

Tweegezinswoning uit het einde van de jaren 1920, geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl. Typische bedaking met verschillende doorbrekingen en kenmerkend materiaalgebruik zijnde oranje baksteen voor de onderbouw en witbeschilderde bepleistering voor de bovenbouw met pseudovakwerk in de centrale puntgevel. Vooraan rondboogportaal toegankelijk via dubbele steektrap. Twee flankerende erkers bekroond met rondbogig zoldervenster. Verzorgd houtwerk onder meer kleine roedeverdeling.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

"Chante le coq" zie geschilderd opschrift in cartouche. Tweegezinswoning uit het einde van de jaren 1920. Eén bouwlaag; verhoogde begane grond. Centraal rondboogportaaltje met dubbele steektrap. Twee erkertjes bekroond met rondbogig zoldervenster; ertussen, puntgevel met pseudo-vakwerk. Verzorgd houtwerk onder meer kleine roedeverdeling.

Auteurs:  Huys, Martine