Dubbelvilla La Tourelle en La Palette

Gemeente De Haan

• Aanvulling De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-2011 - 31-12-2011).
  • Adrescontrole De Haan (adrescontroles: 16-05-2008 - 19-05-2008).
  • Inventarisatie De Haan (geografische inventarisatie: 01-01-1995 - 31-12-1995).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Dubbelvilla La Tourelle en La Palette

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek De Haan Concessie: uitbreiding tot hele vroegere Concessie

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Ruime cottagevilla met onder meer hotelfunctie uit het einde van de jaren 1920 naar ontwerp van architect Ch. Coomans (Brussel). Verhoogde begane grond waarop twee à drie bouwlagen onder wisselend dakenspel (leien) met dakvensters en -kapellen, gedomineerd door de klokvormige torenhelm en de spitsbekroning van de twee overhoekse risalieten. Typerende erkers, bekroond door balkon; loggia's met steektrap. Rechthoekige muuropeningen met verzorgd houtwerk onder meer met kleine roedeverdeling.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1959/424.