Teksten van Burgerhuis Notre Nid

Burgerhuis ()

Neoclassicistisch getint enkelhuis op verhoogde gegane grond vermoedelijk opgetrokken in de interbellumperiode. Geschilderde en gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen. Linker travee afgeboord door doorgetrokken pilasters, uitstekend boven de kroonlijst met gebogen fronton; doorlopende afgeronde erker met bekronend balkon met ballusterborstwering. Rechthoekige muuropeningen; deur met rondbogig bovenlicht. Verhard voorland afgezet door bakstenen muurtje met pijlers en betonnen legger.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Burgerhuis ()

Neoclassicistisch getint enkelhuis van twee ongelijke traveeën en drie en een halve bouwlaag op verhoogde gegane grond; zadeldak (nok parallel aan de dijk). Met schijnvoegen en geel geschilderde gecementeerde lijstgevel. Linkse travee afgeboord door doorgetrokken pilasters, uitstekend boven de kroonlijst met gebogen fronton; doorlopende afgeronde erker met bekronend balkon met ballusterborstwering. Rechthoekige muuropeningen; deur met rondbogig bovenlicht.

Auteurs:  Huys, Martine