Villa Tiffany's

Handelshuis "Tiffany's".

Villa in regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl met lichte modernistische invloed, gebouwd naar plannen van architect Léon Ide (De Haan) van 1937. Invloed van modernisme in de soms strakke belijning zie onder meer kordons en overstekende dakrand. Deels vrijstaand, rode baksteenbouw gecombineerd met gecementeerde en (wit)beschilderde vlakken. Dominerende bedaking met puntgevels en dakkapellen. Erkeruitbouwen, aan de Zeedijkkant halfrond. Begane grond oorspronkelijk bereikbaar via brede trappenpartij, later bebouwd door overdekt terras.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1937.