Modernistische villa Goëlands

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Alleenstaande modernistische villa op "versteende" duin met beeld van liggend, vrouwelijk naakt, "Nixe" van Jan Anteunis (Gent). Ontworpen in 1933 door architect Jules Lippens (Gent) als studio voor de schilder Willy Jocque (Gent); werk uitgevoerd door "C. DE CUYPER/ BREEDENE". Variërend kubistisch volumespel met rechthoekige blokken van twee à drie bouwlagen onder plat dak. Bakstenen gevelparement met gecementeerde en witbeschilderde bovendorpels aan rechthoekige muuropeningen. Uitgebouwde trappenkoker. Achteraan, driedubbele garage met vernieuwde poorten.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.

Auteurs :  Vanwalleghem, Aagje