Villa La belle Assise

Gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij K.B. van 24/06/1981.

Deels aangepaste villa, vermoedelijk van circa 1900, geïnspireerd door de Anglo-Normandische bouwtrant. Thans deels met commerciële functie. Heden volledig witbeschilderde baksteenbouw met pseudovakwerk op de bovenverdieping. Wisselend dakenspel. Hoofdgevel (nummer 17) met vooruitspringend terras met bekronend balkon; afgerond, met kroonlijst afgewerkt middenrisaliet verhoogd met dakkapel onder tentdak. Uitgewerkte tuitgevel (nummer 19) met rechthoekige erker en aansluitend terras. Deels aangepaste begane grond met commerciële functie.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.

Auteurs :  Vanwalleghem, Aagje