Tweegezinswoning Hazenhoek en Duinhoeve

Beschrijving

Dubbelvilla van circa 1950 ontworpen door architect Léon Ide (De Haan) in een regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Kenmerkend voorkomen van de scherpe, pannen zadeldaken, doorbroken door schoorsteenvolumes en dakkapellen. Wit beschilderde baksteenbouw, aan verschillende zijden uitgewerkt met tuitgevels. Sierankers en steunberen. Beluikte vensters met kleine roedeverdelingen en rondbogige toegangsdeuren. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "Toiture en tuiles flamande nr. 401 rouge nat. Tuiles de rive n° 411-412; menuiserie en sapin rouge peinte en vert; façades en briques du pays chaulées; retour lucarnés en tuile plaquettes - rouge; ancres de parement en fer forgé; porte d‟entré en chêne vernis; pleinte goudronné". Omgevende beboomde tuin met lage witbeschilderde bakstenen afsluiting (met zwartgepekte plint) en met achterliggende haag.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1950.