Dubbelvilla Morgengave

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Gebouwd naar een ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan) van 1950. Vrij massieve villa opgetrokken volgens spiegelbeeldschema en onder meer gekenmerkt door een pannen schilddak, doorbroken door geprofileerde schoorstenen en door risalietvormende tuitgevels onder zadeldak. Witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint. Openingen op de hoeken geaccentueerd door verdiepte boognis. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "Tuiles rouges plates Pottelberg; Blanchissage à la chaix – couleur crème; Briques de façade rouge «Paepesteen» - ciment gris". Omgevende tuin met lage bakstenen afsluiting.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwaanvragen, 1950.