Klooster en school

Beschrijving

Klooster en school, daterend uit eind 19de-begin 20ste eeuw, in eclectische stijl. Het klooster is een alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder tentdak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw op een gecementeerde plint. Dropmotief onder de dakrand. Gecementeerde hoekbanden. Smeedijzeren sierankers. Middenrisaliet bekroond met een dakvenster in een trapgevel. Getoogde muuropeningen in een gecementeerde omlijsting. Deur met oorspronkelijk hout- en traliewerk. Klaslokalen tegen de achtergevel: drie onderscheiden delen met verschillende nokhoogten van telkens twee bouwlagen onder zadeldaken. Van de oorspronkelijke, getoogde muuropeningen werden verschillende gewijzigd. Recente schoolgebouwen achter aan de speelplaats.