Vrijstaande interbellumwoning

Gemeente Dilsen-Stokkem

• Adrescontrole Dilsen-Stokkem (adrescontroles: 12-04-2007 - 12-04-2007).
  • Inventarisatie Dilsen-Stokkem (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 31-12-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Vrijstaande interbellumwoning

Typologieburgerhuizen

Beschrijving

Alleenstaande woning van circa 1935-40. Bakstenen gebouw met verspringende volumes, de kern een breedhuis onder schilddak (mechanische pannen), aan straatzijde voorzien van een haaks gedeelte onder zadeldak in de linker travee, waarin het portaal werd uitgespaard, een aansluitend risaliet onder plat dak in de middentravee, en een risaliet onder haaks schilddak in de rechtertravee met op de benedenverdieping een rechthoekige erker waarboven een terras. Rechthoekige muuropeningen in metalen kozijnen.