erfgoedobject

Twee gelijkaardige dorpswoningen

bouwkundig element
ID
86057
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/86057

Juridische gevolgen

Beschrijving

Twee gelijkaardige huizen van 1922 (gevelsteen). Nummer 968 is een enkelhuis van twee traveeën, nummer 970 een dubbelhuis van drie trvaeeën; beide met twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouwen op gecementeerde plint, voorzien van lisenen en baksteenfries onder de dakrand. De rechtertravee van nummer 968 is voorzien van een klokvormige gevelverhoging, de middentravee van nummer 970 van een puntgevelvormige verhoging. Helderrode baksteen voor de afwerking van friezen en omlijstingen. Getoogde muuropeningen in een geprofileerde, bakstenen omlijsting, de vensters met hardstenen lekdrempels.


Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Twee gelijkaardige dorpswoningen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/86057 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.