Villa Les Bruyères

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Les Bruyères

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Wijk Tivoli

Beschrijving

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gecementeerd en beschilderd bakstenen gebouw op verhoogde begane grond. De linkertravee is opgevat als puntgevel met windbord en driezijdige erker op de benedenverdieping. Lisenen. Tegen de linkerzijgevel een rechthoekige wintertuin van één bouwlaag onder plat dak, waarboven een terras met stenen balustrade. Rechthoekige muuropeningen in een geprofileerde, gecementeerde omlijsting. De deur is voorzien van een glazen markies en het oorspronkelijke houtwerk. Gelegen in een ruime tuin, afgesloten met het oorspronkelijke, smeedijzeren hek. Recente dienstgebouwen r.