L-vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed L-vormige hoeve

Beschrijving

L-vormige hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw. Woonhuis met aansluitende stal, laatstgenoemde thans verbouwd en opgenomen in het woongedeelte, nok loodrecht op straat; dwarsschuur en stal in het haakse gedeelte, met aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de zijgevel. Witgekalkte, bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen); gepikte plint. Smeedijzeren muurankers met krullen. Getoogde vensters met gecementeerde lekdrempels, voorheen beluikt; getoogde deur. Rechthoekige schuurpoort onder houten latei. Getoogde staldeur met bakstenen druiplijst. In het aanbouwsel een rechthoekige deur in houten kozijn en een recenter venster. Zijgevels met aandak en vlechtingen.