Burgerhuis in eclectische stijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis in eclectische stijl

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadscentrum Maaseik

Beschrijving

Op deze plaats lag vroeger een stadshoeve. Thans een burgerhuis in eclectische stijl van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), van 1902 (gevelsteen).

Bakstenen lijst- en halsgevel (in de linkertravee). Houten kroonlijst op versierde modillons. Risaliet in de halsgevel. Stucwerk of natuurstenen reliëfs in de boogvelden van de vensters met neo-renaissancemotieven. In de geveltop de gevelsteen met datering ANNO 1902. Boven het linkervenster in de tweede bouwlaag het opschrift: "PEETERS frères et soeur". Rechthoekige vensters in geprofileerde, bakstenen rondboogomlijsting; balustrades op de borstweringen van de tweede bouwlaag. Recente winkelpui.