Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Langgestrekte hoeve (nok loodrecht op de straat), met oude kern uit de eerste helft van de 19de eeuw; de hoeve staat reeds aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1845); ze was toen eigendom van L. Muysers.
In haar huidig uitzicht daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw. Ordonnatie: dwarsschuur-stal-woonhuis. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerde plint; verhoogde begane grond in het woonhuis. Muizentandfries en dropmotief. Het woonhuis is een dubbelhuis van drie traveeën met getoogde muuropeningen; de vensters beluikt. Rechthoekige schuurpoort onder houten latei. Rechterzijgevel met aandak en vlechtingen; mergelstenen gevelsteen met vrijwel onleesbaar opschrift: H D M […].
Achter de hoeve de moestuin en boomgaard, omringd door een meidoornhaag.
Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)