Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Dit gedeelte van de Grotlaan behoort tot de Schootsheide. Dit heidegebied was onbewoond en onontgonnen tot midden 19de eeuw toen begonnen werd met de grootschalige wateringen, bedoeld om met het water van de Zuid-Willemsvaart de heide om te zetten in vloeiweiden.

Langgestrekte hoeve (nok parallel aan de straat) uit midden 19de eeuw. Ordonnantie: woonhuis-dwarsschuur-thans verbouwd gedeelte. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Smeedijzeren muurankers met krullen. Rechthoekige, gewijzigde vensters onder hardstenen latei, de twee rechtse vensters voorheen beluikt (duimen). Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting. Verankerde korfboogpoort. Linker zijgevel met aandak en vlechtingen; het topstuk werd verwijderd.