Burgerhuis met bedrijfsgebouwen Chocolaterie Roger Carette Pralineur

Beschrijving

Deels vrijstaande interbellumburgerwoning met achtergelegen bedrijfsgebouwen "Chocolaterie Roger Carette Pralineur".
In oorsprong weverij, volgens de kadastrale gegevens opgericht in 1936 en bijhorende woning in 1939. Gele baksteenbouw op arduinen plint; pannen schilddak. Plastisch uitgewerkt gevelparement, zie de markante afgeronde hoekerker met gebogen frontonbekroning. Rechthoekige muuropeningen met deels vernieuwd schrijnwerk. Portaal tussen twee halfronde zuilen.

Achtergelegen werkhuizen: bakstenen voorgebouw onder plat dak gevolgd door parallelle bakstenen beuken onder sheddaken.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Deerlijk, 1936/4, 1939/4.

Auteurs: De Gunsch, Ann