Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Raspaillebos

Beschrijving

In 1669 werd bij het Raspaillebos een vicariaat van paters predikheren gesticht, verdwenen in 1773, met de Franse tijd. De kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Raspaillebos of "'t Zielkapelleke" evenals het huidige boerenhuis van de hoeve nummer 25 behoren tot de resten van het klooster. Sobere rechthoekige kapel onder zadeldak (nok parallel met straat, pannen), met klokkenruiter. Gecementeerde verankerde baksteenbouw uit de 19de eeuw. Puntgevels met aandaken op vereenvoudigde schouderstukken wijzen op kern uit de tweede helft van de 17de eeuw. Latere segmentboogvensters en rechthoekige deur onder ijzeren latei.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle