Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Notariswoning

Beschrijving

Notariswoonst uit de jaren 1940, naar ontwerp van architect A. Vandenweghe (Harelbeke), zie gevelsteen. Dubbelhuis met bakstenen lijstgevel afgelijnd door overstekende houten kroonlijst centraal doorbroken door dakvenster met gebogen fronton. Rijkelijk gebruik van arduin voor vensteromlijstingen en doorgetrokken onderdorpels en zware erker. Opvallend portaal in geblokte arduinen omlijsting. Luifel rustend op getorseerde zuilen. Rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk; houten kozijnen met getorseerde tussenstijl.

Auteurs: De Gunsch, Ann