Samenstel van woon-winkelhuis en herberg in art-decostijl

Beschrijving

Samenstel van een art deco winkel-woonhuis en herberg uit de jaren 1930. Gele baksteenbouw geaccentueerd door lintvoegen; zadeldak met schild links. Licht verdiepte vensters in omlijsting van zwartgeglazuurde tegels. Nummer 118 met bewaarde pui. Nummer 120 met benadrukte afgeronde hoek door strekse verbanden.

Bron     : De Gunsch A. met medewerking van Moeykens S. & Callens T. 2007: Inventaris van  het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL34, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann
Datum  :