Samenstel van regionalistische burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee burgerhuizen volgens de kadastrale gegevens werd het linkse woonhuis gebouwd in 1928 en het rechtse woonhuis in 1935. Parement van rode baksteen aansluitend bij de regionale baksteenarchitectuur met neo-Vlaamserenaissance-elementen zoals onder meer de versneden trapgevel. Licht vooruitspringende hoekrisalieten oplopend in versneden trapgevel. Middentravee afgelijnd door rondboogfries. Korfbogige muuropeningen in omlijsting van lichtrode baksteen met arduinen sluit- en aanzetstenen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Deerlijk, 1928/152, 1935/84.

Auteurs: De Gunsch, Ann