erfgoedobject

Eenheidsbebouwing van burgerhuis, burelen en motorweverij

bouwkundig element
ID
86336
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/86336

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van burgerwoning, burelen en voormalige 'motorweverij' gebouwd in 1938 in opdracht van M.G. Decraene-Berton.

Parement van gele baksteen met invloeden van de geometrische art deco zie geometrische uitwerking van het dakvenster en de tweezijdige erker boven het portaal en erker met afgeronde hoek. Plint van arduin.

Rechthoekige muuropeningen onder beschilderde rechte latei. Vernieuwd schrijnwerk. Verdiept hoofdportaal met afgeschuinde hoeken. Vleugeldeur met figuratief traliewerk met bovenlicht en luifel.

Rechts, vermoedelijke kantoren aangeduid door brede boven de kroonlijst doorgetrokken getrapte venstertravee met overschilderd naambord.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Deerlijk, 1938/79.

Bron: DE GUNSCH A. met medewerking van MOEYKENS S. & CALLENS T. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL34, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Eenheidsbebouwing van burgerhuis, burelen en motorweverij [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/86336 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.