Pastorie Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Pastorie met voortuintje en recent verlaagde omheiningsmuur. Sober dubbelhuis met twee bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel met straat, pannen), uit de 19de eeuw. Beschilderde, verankerde baksteenbouw. Licht getoogde vensters met lekdrempels. Spiegelboogdeur ingeschreven in rechthoek van arduin; bovenlicht met waaier, houten tussendorpel.

Rechts, haakse éénlaagse aanbouw onder afgesnuit zadeldak (pannen), heden met rechthoekige en segmentboogvormige muuropeningen; sporen van een bogenrij op pilasters.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle