Station Moerbeke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Station Moerbeke

Beschrijving

Eenvoudig plattelandsstationnetje met een bouwlaag van zes traveeën onder zadeldak van circa 1861-1865. Bakstenen gebouwtje op arduinen plint. Straat- en perrongevel afgelijnd door vlakke lisenen en fries met drupmotief. Rondboogvormige muuropeningen in de spaarvelden. Drie linker traveeën aan de perronzijde met op ijzeren spant rustende beglaasde luifel. De drie rechter traveeën zijn verbouwd.

Op het perron, wachthuisje met een bouwlaag onder zadeldak met windborden, dat het voormalige station zou zijn.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Het wachthuisje op het perron, dat het voormalige station zou zijn, werd gesloopt omstreeks 2017.

Het stationsgebouw bleef wel bewaard, maar nadat het loket sloot in 2013, werd het pand verkocht, gerenoveerd en herbestemd.