Neogotische kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neogotische kapel

Beschrijving

Neogotische kapel op rechthoekige plattegrond gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart zie opschrift. Bedehuis opgetrokken in 1910 in rode baksteen onder leien zadeldak. Puntgevel met schouderstukken en arduinen kraagstenen; bekroond door ijzeren kruis. Rechthoekige vleugeldeur onder arduinen latei, gevat in spitsboognis. Boogveld met geschilderde banderol: "O.L. VROUW VAN HET H.HART - HOOP DER HOPELOZEN - BID VOOR ONS". Zijgevels afgelijnd door geprofileerde kroonlijst en overhoekse muizentandfries. Spitsboogvensters. Hoeken gemarkeerd door steunberen. Bepleisterd en beschilderd interieur onder spitstongewelf.

• DEGRANDE V., Inventaris kapellen West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk, onuitgegeven, z.p.

Auteurs: De Gunsch, Ann