Twee linden bij voormalige staakkapel

Beschrijving

Op de hoek van de Klijtstraat met Olekenbosstraat staat een houten staakkapel, beschaduwd door twee linden.

Tot eind 19e eeuw was hier nog geen kruispunt aanwezig, maar op de topografische kaart van 1904 zien we dat de Klijtstraat een andere verloop heeft gekregen. Sedertdien loopt de weg rechtdoor, met een bijkomende doorsteek onder de spoorweg, eindigend in een bocht van de Olekenbosstraat. Op de kaart uit 1904 staat ook een eerste intekening van een kapel of kapelkruis, op dezelfde plaats als waar nu nog steeds de houten staakkapel met lindes staan.

De twee lindes, die de staakkapel flankeren, zijn relatief jonge (her?)aanplantingen.

Auteurs: Schepens, Annelies; De Gunsch, Ann