Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Klein semi-gesloten hoevetje met bakstenen dienstgebouwen rondom een rechthoekige gekasseide binnenplaats, in huidige vorm daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Rechts van het hek aan de straatkant, haaks boerenhuis van één bouwlaag met vier traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op straat, pannen). Zijtopgevel met vlechtingen; twee rechthoekige vensters omlijst door gesinterde steentjes en zandsteen, wijzen op oudere kern uit de 18de eeuw, vergroot en verhoogd in de 19de eeuw. Gecementeerde erfgevel met rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balken met rozetjes. Lekdrempels. Kleine rechthoekige vensters met houten bovendorpels in de achtergevel. Fraai rondboognisje op een getrapte bakstenen sokkel, eveneens uit de 18de eeuw (zie bouwnaden en baksteensoort). Eenlaagse dienstgebouwen onder zadeldaken (pannen en golfplaten), uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle