Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve, gelegen in een valleitje, in een open landschap. Gebouwen gegroepeerd rondom een deels gekasseide, deels geplaveide binnenkoer.

Ten westen, boerenhuis van het dubbelhuistype met zeven traveeën en één bouwlaag onder gebogen, mank zadeldak (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen) op houten geprofileerde daklijstbalkjes, oudere kern. Gecementeerde baksteenbouw op fantasieplint, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters; naast de deur, voorheen beluikt venster in omlijsting van arduin, verder rechthoekige vensters in gecementeerde vlakke omlijsting met lekdrempels. Rechthoekige deur in vlakke omlijsting van arduin, daarboven nisje van pseudotakken. Uiterst rechts, recent rechthoekig deurtje. Linker zijpuntgevel met aandak en vlechtingen; rechter zijpuntgevel met vensters met rechthoekige omlijstingen van arduin.

Ten zuiden, stalvleugel, aansluitend bij het boerenhuis. Gecementeerde baksteenbouw onder zadeldak op daklijstbalkjes. Segmentboogdeurtje in gecementeerde omlijsting van arduin. Rechter zijpuntgevel met aandak en vlechtingen. Ten oosten, tot dwarsschuur omgebouwde langsschuur, baksteenbouw onder zadeldak (pannen, golfplaten) tussen aandaken. Rechthoekige poort met houten latei; gedichte korfboogpoort.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle