• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Burgerhuis uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Verankerde lijstgevel van drie traveeën en anderhalve bouwlaag. Gecementeerde plint met pseudo-bossage.

Rijkelijk gebruik van gele sierbaksteen voor fries met uitgelengd dropmotief en muurbanden. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balken met bloemmotief. Vernieuwd schrijnwerk.

Bron     : De Gunsch A. met medewerking van Moeykens S. & Callens T. 2007: Inventaris van  het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL34, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann