erfgoedobject

Boerenarbeiderswoning met schuur en stal

bouwkundig element
ID
86523
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/86523
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Dwars op de straat ingeplant boerenarbeidershuisje. Volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1869 ter vervanging van een ouder volume. Het schuurtje bleef bewaard en werd uitgebreid in 1945. Dubbelhuis met eenvoudige verankerde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met pseudo-bossage. Zadeldak bekleed met Vlaamse pannen. Getoogde muuropeningen met bewaard schrijnwerk zie luiken en ramen. Links stallingen met toegangen in de gecementeerde zijpuntgevel. Dwars op het woonhuis ingeplant schuurtje, heden garage.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Deerlijk, 1869/6, 1945/25.

Bron: DE GUNSCH A. met medewerking van MOEYKENS S. & CALLENS T. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL34, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Boerenarbeiderswoning met schuur en stal [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/86523 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.