Kapelletje

Beschrijving

Bergstraat z.nr. Recent (ca. 2005) kapelletje, opgetrokken bij de noordelijke beboomde erftoegang naar de hoeve Wakkensesteenweg nr. 18, waartoe de kapel behoort. Bakstenen kruisvormige kapel op uitlopende sokkel. Vierkante nis waarin reliëf met afbeelding van H. Familie.

Bron     : Callaert G. & Santy P. met medewerking van Boone B., Devooght K. & Moeykens S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Tielt, Deel I: Stad Tielt (straten A-R), Deel II: Stad Tielt (straten S-Z), Deelgemeenten Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL29, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Callaert, Gonda, Santy, Pieter