Villa Emmaus

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Emmaus

Beschrijving

Villa "Emmaus" met omgevende tuin, gebouwd in 1962 naar ontwerp van architect H. Deely (of Beely ?).

Laag omhaagde voortuin in twee gedeeld door gekasseide oprit. Deels in het terrein ingewerkte onderbouw waarin onder meer garage, met bovenbouw onder licht hellende bedaking aan de straatzijde voorzien van grote met hout beklede luifel. Witgeschilderde baksteenbouw met zwartgeschilderde plint aan de straatzijde; gebruik van breuksteen voor onder meer onderbouw en inkompartij. Lage aanbouw aan noordzijde met ijzeren hek naar de tuin toe. Aan tuinzijde, onderbouw benut als terras, afgezet door eenvoudige ijzeren leuning. Hoofdvolume aan zuidzijde verbonden met aanbouw onder platte bedaking waarin garage. Sokkel in breuksteen waarop sculptuur van zittende jongen.

• Stadsarchief Tielt, Bouwaanvragen, 1962/50.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter