Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Interbellumwoning met art-deco-inslag, opgetrokken volgens kadaster in 1933. Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen) met twee dakkapellen. Nieuwe gootlijst. Dubbelhuis met geelbruin bakstenen lijstgevel op hoge plint in natuurstenen platen. Bovenverdieping gemarkeerd door breed overkragende rechthoekige erker met zijbalkon voorzien van buisleuning. Typerende witschildering van banden en doorgetrokken lateien, omlijsting van erkervenster en verticaliserend liseenmotief op getrapte console. Deels beglaasde deur met hekjes en rechthoekig bovenlicht. Natuurstenen trap (twee treden). Links, autobergplaats met vierdelige deels beglaasde poort in natuurstenen omlijsting. Haakse achterbouw.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Tielt, Afdeling 1, 1933/89.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter