Beschrijving

Hoeve gelegen in de noordoostelijke bocht van de straat, minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie woonhuis en schuurstalvleugel aan de straat weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1847), samen met twee kleine bijgebouwtjes op het erf die later worden afgebroken; boomgaard weergegeven op het gereduceerd kadasterplan van het Krijgsdepot (1853).

Erftoegang gemarkeerd door nieuwe bakstenen pijlers. Heraangelegd erf, deels verhard en met grasperken. Aan de noordzijde van het erf, langgestrekt witgekalkt woonhuis onder zadeldak van Vlaamse pannen (nok evenwijdig met zuidelijk straatdeel). Vermoedelijk aangepaste erfgevel, zie muuropeningen onder betonnen latei; deur met halfrond gedeeld bovenlicht in rondbogige roodbakstenen omlijsting; tweede deurtje in uiterste rechtertravee met rechthoekig bovenlicht. Nieuw schrijnwerk; luiken. Recentere kleine uitbouw aan de noordzijde van het woonhuis. Aan de straat gelegen grote bakstenen schuurstalvleugel onder zadeldak (nok evenwijdig met zuidelijk straatdeel; mechanische pannen), waarvan straatgevel volledig begroeid met klimplanten.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter