Laatclassicistische stadswoning

Beschrijving

Laatclassicistisch woonhuis minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie weergave van een breder pand op het primitief kadasterplan (circa 1830), doch vermoedelijk ouder zie reeds bebouwing aanwezig op het stadsplan van Philip Jan Lemaieur van 1786. Het breedhuis wordt volgens kadaster in 1889 opgesplitst in twee woonhuizen. Een deel van het woonhuis wordt in de tweede helft van de 20ste eeuw verbouwd (nummer 3).
Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat). Gecementeerde en geschilderde lijstgevel onder nieuwe gootlijst; muurankers. Geschilderde natuurstenen onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen waarin bewaard geschilderd houtwerk (T-ramen); nieuwe rolluiken. Deur met rechthoekig bovenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Tielt, Afdeling 1, 1890/11.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter