Hof ter Linden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hof ter Linden

Beschrijving

Gesloten hoeve van bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen), gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met tuintje. Datering 1774, door middel van donkere dakpannen van de dwarsschuur, mogelijk in verband te brengen met de oudere kern van het woonhuis. Rechthoekige inrijpoort opgenomen in stalvleugel. Boerenhuis van één bouwlaag en zes traveeën onder gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat). Witgeschilderde en verankerde lijstgevel op gecementeerde plint met rechthoekige keldergaten links. Beluikte rechthoekige vensters met houten lateien en arduinen lekdrempels. Steekboogdeur in nieuwe rechthoekige omlijsting van baksteen (Rijnvorm), bekroond door een gestrekte druiplijst en nisje in gelijksoortige omlijsting. Zijgevels met aandaken wijzen op oudere kern (eind 18de - begin 19de eeuw?). Links, aanbouw van één travee en rechts aanbouw van twee traveeën.

Vernieuwde dienstgebouwen met rechthoekige muuropeningen onder houten latei of I-balk.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle