Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd volgens kadaster in 1909 door de Tieltse koopman Hendrik Wullaert, die in hetzelfde jaar op een onbebouwd perceel dat zich uitstrekt tot aan de toenmalige "Kazernestraat" (huidige Stoktmolenstraat) twee rijen werkmanshuisjes laat bouwen, waarvan er heden  nog enkele bewaard zijn (zie nummers 66-70 en Stoktmolenstraat nummers 15-31).

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Licht geknikte bepleisterde lijstgevel met aflijnende gestileerde fries; hoge geschilderde plint. Rechthoekige en getoogde (bovenvensters) muuropeningen in vlakgepleisterde vensteromlijstingen met oren en sluitsteen; T-ramen. Links, brede poorttravee waarboven driezijdige erker.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Tielt, Afdeling 3, 1910/23.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter