Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, gelegen aan de hoek met het Uilestraatje, wat afgelegen ten opzichte van de Arkstraat. Restauratie en herinrichting is aan de gang.

Het woongedeelte bestaat uit twee delen: rechts een eind 19de - begin 20ste-eeuws bakstenen dubbelhuis van drie traveën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). De gevel is voorzien van middenrisaliet en hoekpilasters. Getoogde bakstenen muuropeningen. De vensters in de achtergevel werden verbouwd. Een aansluitend woongedeelte van één bouwlaag verraadt de oudere kern (midden 19de eeuw?): witgekalkte baksteenbouw, vier traveeën onder thans mank zadeldak (recente vergroting naar achteren toe). Rechthoekige muuropeningen in houten omlijstingen. Een aansluitende stal werd afgebroken.

Alleenstaande dwarsschuur, waarschijnlijk uit de periode van het recentste woonhuis. Bakstenen gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bakstenen rondboogpoort.