Neoclassicistisch winkelpand

Beschrijving

Neoclassicistisch winkelpand opgetrokken volgens kadaster in 1853 in opdracht van schrijnwerker Angelus Behaegel uit Tielt, met aangepaste winkelpui uit het interbellum.

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; zwart geglazuurde mechanische pannen). Breed overkragende kroonlijst. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op hoge geschilderde plint. Natuurstenen onderdorpels, doorlopend op begane grond. Rechthoekige bovenvensters (T-ramen); nieuwe rolluiken. Witgeschilderde houten winkelpui met uitstalramen tussen gecanneleerde pilasters onder entablement met geprofileerde kroonlijst. Schuiframen met geometrische verdeling van bovenlichten. Nieuwe deur met rechthoekig bovenlicht. Natuurstenen trap. Lage keldervensters links. Nieuwe poort in rechtertravee.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Tielt, Afdeling 1, 1853/16.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter